Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències

Grup de treball - Bioètica SoCMUE

Card image cap

Benvolguts companys,

Som el Dr. Oriol Yuguero i la Dra. Carme Boqué, responsalbes del grup de treball ÈTICA i URGÈNCIES de la Societat Catalana d’Urgències i Emergències. Us presentem la creació del nou grup de treball d’Ètica en Urgències i Emergències de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències.

Cada cop hi ha un major interès dels professionals sanitaris en complir amb els principis bàsics de la bioètica durant l’assistència sanitària en l’àmbit de les urgències, mantenint els valors dels professionals i sempre garantint la dignitat de les persones.

El principal objectiu que ens proposem és assessorar i ajudar a millorar a la pressa de decisions que puguin sorgir davant possibles conflictes ètics en l’atenció urgent dels pacients, així com promoure l’actualització i formació en temes de bioètica. A més es proposaran línies d’investigació per millorar l’atenció sanitària des de la vessant ètica.

En aquest grup multidisciplinar que comptarem amb la presència d’experts amb l’àmbit de l’ètica, pretendrem donar resposta comuna i assessorament en aspectes quotidians per als urgentistes. Des de l’adequació de l’esforç terapèutic, acompanyament en situació final de vida, confidencialitat en els serveis d’urgències, i atenció a un població cada cop més envellida, són alguns dels temes que tractarem i que ens trobem diàriament.

En les jornades d’actualització que aborden els assumptes ètics i legals, sempre hi ha una gran afluència i es coincedeix en la creació d’un espai de reflexió per abordar aquests temes des d’un punt de vista dles professionals que treballem a la urgència.

Si algú de vosaltres està interessat o coneix alguna persona interessada en pertànyer a aquest grup, pot contactar amb nosaltres entrant a la pàgina Web de la societat www.socmue.cat

Moltes gràcies!Coordinador del grup

Oriol Yuguero
Secretària

Carme Boqué